“Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище для українських університетів» (QANTUS)”

Тривалість проекту: 01.12.2013 – 30.11.2016

 Мета проекту полягає в підвищенні якості і актуальності вищої освіти в Україні і збільшенні конвергенції з напрацюваннями ЄС шляхом розробки кваліфікаційних рамок.

 

Завдання проекту:

  • Аналіз існуючих стандартів і методологій розробки кваліфікаційних рамок в галузі екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування.
  • Розробка галузевої рамки кваліфікацій в області екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування.
  • Навчальні курси по розробці і впровадженню нових навчальних програм, сумісних з рамкою кваліфікації в області екології, охорони навколишнього середовища і збалансованого природокористування.

 

Консорціум проекту складається з Варшавського університету природничих наук (Польща), який здійснює загальне керівництво проектом, Одеської національної морської академії (ОНМА), Одеського державного екологічного університету (ОДЕКУ), Харківського  національного університету ім. В.Н. Каразіна (ХНУ), Національного університету біоресурсів і природокористування України (НАУ), Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ), Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ), Уманського національного університету садівництва (УНУС), ДУ «Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів “Агроосвіта”, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (ІІТЗО), Інституту екології Карпат НАН України, Департаменту екології і природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, Університету Павії (Італія), Університету природних ресурсів і природничих наук (Відень, Австрія), Університету Кобленц-Ландау (Німеччина), Ягелонського університету (Польща), Університету Лейди (Іспанія), Університету Генуї (Італія), Асоціації європейських університетів наук про життя (Бельгія), Міністерства освіти і науки України, Союзу спеціалістів з міжнародних відносин Асоціації європейських університетів наук про життя (Бельгія).

Сайт проекту

Сайт екодайджесту ОДЕКУ