Ці продукти зникнуть внаслідок змін клімату
Вчені впевнені: у майбутньому зміни клімату безпосередньо позначиться на меню кожного з нас – є принаймні 5 продуктів, які стане важко вирощувати.
Міжурядова група експертів зі змін клімату нещодавно опублікувала реліз на основі своєї останньої доповіді. Вони вважають, що зміни клімату вплинуть на продукти, якими ми харчуємося.
У доповіді увагу приділяється екстремальним погодним умовам, війнам та техногенними катастрофами, а також деякими іншими процесами, що розвиваються менш стрімко.
Якщо бої за їжу і воду дійсно вже мають місце чи тільки чекають на нас, то однією з причин таких воєн, можливо, буде неможливість для деяких культур також ефективно, як зараз, мешкати в своїх природних умовах.
Девід Вулф (професор ботаніки і садівництва з Корнельського університету і член комітету Інституту Корнелла по зміні клімату і сільському господарству) вважає, що найближчим часом конкретні культури не зникнуть.
Тим не менш, він зазначив, що фермери повинні звикнути до витрати більшої частини грошей і енергії для боротьби з посухами, загибеллю врожаю та іншими лихами.
Ось кілька продуктів, які, за даними експертів, потрапляють в «зону ризику» в першу чергу: авокадо, мигдаль, виноград, молоко, вишня, а також яблука і ряд інших фрукті
Міжурядова група експертів зі змін клімату нещодавно опублікувала реліз на основі своєї останньої доповіді. Вони вважають, що зміни клімату вплинуть на продукти, якими ми харчуємося.
У доповіді увагу приділяється екстремальним погодним умовам, війнам та техногенними катастрофами, а також деякими іншими процесами, що розвиваються менш стрімко.
Якщо бої за їжу і воду дійсно вже мають місце чи тільки чекають на нас, то однією з причин таких воєн, можливо, буде неможливість для деяких культур також ефективно, як зараз, мешкати в своїх природних умовах.
Девід Вулф (професор ботаніки і садівництва з Корнельського університету і член комітету Інституту Корнелла по зміні клімату і сільському господарству) вважає, що найближчим часом конкретні культури не зникнуть.
Тим не менш, він зазначив, що фермери повинні звикнути до витрати більшої частини грошей і енергії для боротьби з посухами, загибеллю врожаю та іншими лихами.
Ось кілька продуктів, які, за даними експертів, потрапляють в «зону ризику» в першу чергу: авокадо, мигдаль, виноград, молоко, вишня, а також яблука і ряд інших фрукті
джерело: newecolife.com.ua