159173-TEMPUS-1-2009-1-DE-TEMPUS-JPCR
«Курс з експертизи і контролю якості харчових продуктів з урахуванням європейського досвіду» (EUBCFEQC)
Тривалість проекту: 15.01.2010 – 14.01.2013
Цільова група: викладачі та адміністратори вузів, технічні співробітники спеціалізованих лабораторій, випускники (магістри)
Мета і задачі проекту:
- Сприяння процесу реформування української вищої освіти в області харчової науки і її наближенню до діючих європейських стандартів.
- Створення і впровадження магістерської підготовки «Експертиза і контроль якості харчових продуктів» в 4-х українських університетах.
Очікувані результати:
- Нові програми і навчальні плани Магістерської програми з експертизи і контролю якості харчових продуктів з урахуванням європейського досвіду – розпочнуться з самого початку проекту в січні 2010 р.
- Стажування і перепідготовка викладачів – розпочнеться у вересні 2010 р.
- Навчальні матеріали курсу експертизи і контролю якості харчових продуктів – розпочнеться у вересні 2010 р.
- Створення 4-х регіональних центрів магістерської підготовки з експертизи і контролю якості харчових продуктів.
- Навчання українських студентів в 4-х регіональних магістерської підготовки – розпочнеться в квітні 2011 р.
Основні учасники:
- Німеччина:
Вайєнштефанський університет прикладних наук – грант-координатор
- Італія:
Університет м. Парма
- Болгарія:
Аграрний університет м. Пловдів
- Україна:
Харківська державна зооветеринарна академія;
Дніпропетровський державний аграрний університет;
Херсонський державний аграрний університет;
Одеський державний екологічний університет;
Українська корпорація промислового виробництва м’яса;
Міністерство освіти і науки України;
Міністерство аграрної політики України
- Португалія:
Консалтингове агентство Paulo & Beatriz