Джерело: ecotown.com.ua

Французький готельний оператор Accor має намір облаштувати городи на території власних рекреаційних комплексів.

Як зазначає голова компанії Себастьян Базен, вирощування продуктів у більшості з 3900 готелів покликане знизити кількість харчових відходів на 30%, передає Lenta.

«Меню у готелях, які облаштують городи, буде складатися з 10-30 основних страв, які будуть готуватися в основному з місцевих продуктів, – розповідає фахівець. – До 2020 року Accor планує створити 1000 землеробських комплексів».

Наразі один з найбільших готельних операторів у світі, якому належать мережі Pullman, Sofitel, Novotel, Mercure та Ibis, має намір визначити, який відсоток з 150 мільйонів страв і 130 мільйонів одиниць випічки виробляється даремно. Для цього ресторани зобов’язали нотувати вагу продуктів, які відправляються у відходи.

Accor також планує підвищити енергоефективність будівель і скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу. Попередній п’ятирічний екологічний план розвитку компанії допускав скорочення споживання води майже на 9%, електроенергії на 5,3% і викидів вуглецю на 6,2%.